Voor de één is het leuk en gezellig, voor de ander is het ver buiten de comfortzone. Ik ging dus naar  een netwerkbijeenkomst, ik ontmoette daar hele verschillende mensen. Sommigen zitten er uiterst relaxed bij, maar ik zie ook dat er mensen bloednerveus zijn; rode konen en bibberende handjes. Ik herken het natuurlijk wel een beetje. Ook voor mij was het een nieuwe ervaring en ook ik moest even aftasten of ik een houding aan zou nemen of mezelf zou zijn. Van te voren had ik gedacht dat ‘mezelf blijven’ niet professioneel genoeg zou zijn dus ik zou me zoveel mogelijk zakelijk opstellen.

We gingen van start met speeddating en mocht ik mijn ‘geoefende’ speech in 1-op-1 gesprekken laten horen aan allemaal mede-ondernemers. Al snel merkte ik dat een ingestudeerd stukje totaal niet bij mij past. Bij de 2e en 3e speeddate liep ik vast, ik kreeg een black-out en kon niet meer goed vertellen wat ik nou eigenlijk deed en ik vergat de belangrijkste dingen. En toen besloot ik mijn speech los te laten en te kijken hoe me dat af gaat. Vervolgens kreeg ik het ene na het andere leuke gesprek, ik kwam in de positieve vibe die ik nodig had om mezelf binnen mijn comfortzone te presenteren. Ik kon iedereen vertellen hoe ik kan ondersteunen en dat ik echt een meerwaarde ben voor degene die meer focus willen op hun product, dienst of groei van de onderneming. Ik kon ze overtuigend vertellen dat ik ze echt wil helpen om vooruit te komen. Ondertussen ontmoette ik steeds meer ondernemers die echt bij mij pasten, waar ik een klik mee heb en ik haalde er ook nog business uit.

Voor mij was deze netwerkbijeenkomst zo’n waardevolle ervaring! Ik ontmoet leuke nieuwe mensen,  leer heel veel over mezelf en sta op de kaart. Deze groep weet mij te vinden en ik weet zeker dat er mensen bij zitten die ik vaker ga spreken.

Blijf dus bij jezelf en volg je gevoel!